Σελίδες

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΑΓΝΟΗΜΕΝΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ: ΔΗΜ. ΤΣΑΣΣΗΣ - Γ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ... ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ

Είναι χιλιάδες οι αγνοημένοι, λησμονημένοι και περιθωριοποιημένοι ελληνες ποιητές. Αληθινά διαμάντια που χάθηκαν και σκεπάστηκαν από τη λήθη του χρόνου. Αφανείς και ανώνυμοι που αγάπησαν με πάθος την ποίηση και λόγω της αξιοπρέπειας ...και της τιμής, της ειλικρίνειας τους θεώρησαν ανώφελο να αντιπαραταχθούν με το σκοτάδι, την αδικία και την κοροιδία των δήθεν ακαδημαικών, κριτικών, δημοσιογραφίσκων και πολιτικάντηδων που νέμονται εκ γενετής τον ελληνικό ποιητικό χώρο και απονέμουν δόξες και τιμές στους προσκυνημένους και μέτριους γραφιάδες της καθημερινότητας ... 

Ο Δ. Τσάσσης ποιητής της διασποράς έζησε στις αρχές του αιώνα. Γνώρισε από μικρό παιδί την εξορία στην επαναστατική Ρωσία και αργότερα την μετανάστευση στην Αμερική οπου έζησε το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του. Χάθηκε το αρχείο του. Από τα λίγα που σώθηκαν συμπεραίνουμε ότι ήταν ένας σημαντικώτατος ποιητής, ειλικρινής, καλοσυνάτος, με αγάπη στην Αληθινή ποίηση και τον Ανθρωπο. Γλωσσομαθής και με υψηλό αισθητικό κριτήριο καλλιέργησε σε όλη του τη ζωή την ποίηση και την μετάφραση.

Ο Γ. Γεωργακόπουλος έζησε κι αυτός στις αρχές του 20ου αιώνα, συμβολιστής ποιητής, ελάσσων Καρυωτάκης, απεβίωσε στα εφηβικά του χρόνια, παιδί σπάνιας ευαισθησίας και καλλιέργειας με άριστη γνώση και χρήση της Γαλλικής, έγραψε όλα τα ποιήματά του σε τέλεια Γαλλικά, αληθινός Βερλαίν!

Για τους ποιητές αυτούς και για χιλιάδες άλλους θα γράψουμε συχνά στο ιστολόγιο αυτό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου